Check-Up Web Sağlık E-Randevu E-Sonuç

Deniz Sezonu Öncesi Sünnet Hazırlıkları Başladı

Deniz Sezonu Öncesi Sünnet Hazırlıkları Başladı

Okulların kapanması ile birlikte sünnet sezonu açıldı. Aileler çocuklarını sünnet ettirmek için araştırma yapmaya başladı. Ailelerin çocuklarını sünnet edecek olan uzmanları ve sünnet edilecek yerleri çok dikkatli seçmeleri gerekmektedir.

Halk arasında sünnetçi olarak bilinen ve tıbbi bilgiye sahip olmayan birçok kişi bulunmakta. Bu nedenle kanama, enfeksiyon, yanlış kesme gibi problemler yaşanabilmekte, bu da çocuklar üzerinde negatif psikolojik etki bırakmaktadır. Bu nedenle çocukların mutlaka sağlık uzmanları tarafından sünnet edilmeleri gerekmektedir. Ayrıca sünnet işleminin yapılacağı yer de çok önemlidir. Evde, düğün salonunda, kalabalık ortamlarda sünnet yapılması uygun değildir. Sünnet, sterilizasyonun tam olarak sağlandığı bir sağlık kuruluşunda yapılması gerekmektedir.

Sünnet genel cerrahi, çocuk cerrahisi ya da üroloji branşlarından olan bir doktor tarafından tıbbi kurallara uygun steril koşullarda yapılmalıdır.

Sünnetin Faydaları Nelerdir? Hangi Yaşlarda Yapılması Uygundur?

İdrar yolu iltihaplanması daha az görülür,

Bulaşıcı hastalıklar sünnet olmayan erkeklerde daha fazla görülür,

Bunların yanı sıra ülkemizde dini ve sosyal bir gereklilik olarak görülmekte, tüm erkek çocuklarında uygulanmaktadır. Çocuk açısından ise sünnet, arkadaş çevresi içinde statü kazanmasını sağlayan önemli bir olaydır.

Uzmanların önerdiği yaş ya bebeklik dönemi ya da 7-8 yaşlarıdır. 2 yaşından önce ya da 5 yaşından sonra olması tavsiye edilir. Çünkü aradaki yaşlarda çocukların ruhsal açıdan travma geçirme ihtimalleri çok yüksektir. Çünkü yapılan işlemin gerekliliğini kavramamakla beraber, en yakınlarının ona zarar vermek istediği, cezalandırıldığı gibi düşünceler geliştirebilirler. Bu da travmatik bir olay olarak hayatlarında iz bırakabilir.

Sünnet Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sünnetten sonra bir miktar ağrı ve şişlik olabilir. Az miktarda kanama görülebilir. Ancak bu kanama sızıntı şeklindedir ve çoğunlukla kendiliğinden geçer.

Bunların yanı sıra kızarıklık, sulanma, hassasiyet, kabuklanma gibi şikayetler olabilir. Bu şikayetler de ağrı kesici, antibiyotikli kremler gibi doktorun reçete ettiği ilaçlarla birlikte ortalama 1 hafta içinde düzelmektedir.

Sünnetin yapıldığı ilk gün çocuğun istirahat etmesi önerilir.

3 gün sonra banyo yapılabilir.

Sünnetten Sonra Denize Girilebilir mi?

Sünnetten sonra denize girilebilir, ancak bu sürenin ne kadar olacağı genelde çocuğun bünyesine ve sünnetin oluşturduğu şikayetlerin durumuna göre değişebilmektedir. Ancak risk oluşturmaması adına ortalama 1 hafta sonrasında denize girilmesi uygundur.

14 Haziran 2018
Yorum Yap
Levent Hastanesi TV
Doctor Call